söndag 17 juni 2012

Bygghelg 2, dag 2 -Regn, takreglar och en vägg

Idag har det öst ner regn. Vi var ganska trötta och kom igång senare än vi hade planerat. Eftersom vi tog en bastu rätt sent igår kväll och sen satt och pratade och pysslade lite så blev det inte så mycket sömn.



Men vi fick en hel del gjort. Vi limmade och formade den fjärde takbjälken, satte upp takbjälkarna där de ska sitta och byggde på mindre takbjälkar framåt på vagnen, så att vi kan ha tak över den lilla balkongen som ska byggas där.
Lisa ruggar upp lamellerna så limmet ska fästa bättre
















Tre av fem takbjälkar är på plats

Marcus och Max fäster takbjälkarna som ska
stötta upp taket över den lilla balkongen




































Den fjärde böjda limträbalken är på plats längst fram och slutligen byggde vi den bakre ytterväggen. Det är så kul, nu kan man verkligen se vad det ska bli! :D
















Vi hann också med att åka ut en sväng till pappas verkstad och upplag av alla prylar han samlat på sig, för att kolla på saker vi kan använda i ett senare skede. Vi hittade bland annat en kamin som passar vardon jättebra och en hel del andra små saker som gav oss inspiration. Tyvärr har jag inga foton på detta, då min mobilkamera blev helt igenimmad av kondens på insidan av linsen, efter att jag filmade det regniga klippet här ovan. (Nu, för en liten stund sen släppte kondensen, tack och lov).

Nästa bygghelg är planerad 29 juni - 1 juli. Vi längtar!
Då ska vi limma den sista takbjälken, lägga tak och fortsätta med väggarna.

Följ oss gärna. Och lämna gärna pepp och kommentarer här i bloggen, då blir vi glada. :)

2 kommentarer:

  1. Pepp-PEPP!!!
    hamna här på er blogg utav en slump, innan dess hade jagi inte ens något begrepp om vad en sån här vagn kallas! jätteKUL att följa byggprocessen,hoppas hitta tillbaka hit,jag får väl googla på "vardo"...
    Kram,"Tant Ingeborg"

    SvaraRadera
  2. Hej Tant Ingeborg!
    Vad roligt att du gillar vardon. Hoppas du har hittat tillbaka hit. :D

    Kram!
    /Lisa

    SvaraRadera