fredag 29 juni 2012

Bygghelg 3, dag 1

Fredag kväll. Carl och Max hann knappt ut ur bilen innan de var framme vid vagnen för att börja bygga. Så härligt med dessa hängivna människor. Det är verkligen ett härligt projekt vi har, svårt att inte längta till och nu är det ju ett par veckor sedan vi senast byggde.
Frida tog sig an den eminenta uppgiften att laga mat, ta hand om disken och fixa fika, så oerhört värdefullt att ha en person avsatt för just det, så kan resten koncentrera sig på att bygga.
Efter en stund anlände även Anders, även han var ivrig att sätta igång.

 


Vi tänkte att vi skulle börja med att lägga taket idag och för att kunna göra det även om det börjar regna så byggde vi en temporär ställning för presenningen, ovanför takstolarna.
 


Dags att lägga den första takbrädan! :)




Vi kom fram till att eftersom takbrädorna ska ha raka kanter och allt vårt virke är ojämnt och okantat (så som de ska vara på väggarna) så spar vi våra brädor för att säkra att de räcker till väggarna och köper takvirket imorgon, på brädgården som ligger en km härifrån. Men, så behöver vi också bestämma hur vi ska göra med virket på väggarna. Ska vi lägga några horisontellt också?

 

Klockan började ändå bli mycket och det skulle snart bli mörkt, så vi packade ihop och gick in och åt jordgubbar och glass. Hurra för Fridas fika!

Så tar vi nya tag imorgon. :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar